Gepubliceerd op 2 april 2024
Hulp bij ontslag werknemer, hoe kan ik mijn werknemer ontslaan?

Je hebt hulp bij ontslag van je werknemer nodig. Je weet niet hoe het allemaal zit met de arbeidsvoorwaarden, wat gebruikelijk is en wat je in de vaststellingsovereenkomst moet zetten. Geen zorgen, het is juist heel goed dat je bent gaan zoeken, want ontslag is niet iets wat je er ‘zo maar even bij doet’. Schakel de juiste juridische partij in die het ontslag voor je afhandelt waardoor je tijd, geld en moeite bespaart!

Welke soorten hulp bij ontslag zijn er?

Bij Ontslaghulp voor Werkgevers bieden we hulp bij alle vormen van ontslag. Hieronder lichten we elke vorm kort toe.

Exit mediation

Mediation wordt vaak geïnitieerd vanuit de bedrijfsarts. Deze hoopt met mediation het geschil op te kunnen lossen waarbij werkgever en werknemer weer samen door een deur kunnen. Helaas slaagt het mediation traject niet altijd.

Als gevolg hiervan kan exit mediation om de hoek komen kijken. Bij exit mediation is het doel dat er een ontslag komt waar beide partijen akkoord mee zijn. De werknemer en de werkgever nemen beide een juridische partij mee naar de exit mediation die het woord voor hen doet. Deze juridische partijen proberen samen zo snel en zo goed mogelijk tot een overeenkomst te komen over de inhoud en details van ontslag waar zowel werkgever als werknemer akkoord mee is. Het is dus van cruciaal belang om de juiste juridische partij te kiezen die jouw belangen behartigt en weet wat een fair deal is in jouw situatie.

Hulp bij bedrijfseconomisch ontslag

Wanneer je te maken hebt met een bedrijfseconomisch ontslag dan is het belangrijk om verschillende zaken duidelijk te hebben: hoe groot is je bedrijf? Moet er een OR bij het ontslag betrokken worden? Moet er een volledige reorganisatie komen inclusief afspiegelingsbeginsel? Dit is per situatie verschillend en echt maatwerk. Wij bieden hulp bij bedrijfseconomisch ontslag door met onze ontslagexpert naar de casus te kijken. We halen alle cijfers en documenten naar boven en kijken dan vanuit juridisch oogpunt verder wat noodzakelijk is en wat verstandig is.

Verschil van inzicht

Wanneer jij en je werknemer een verschil van inzicht hebben dan heeft dit een grote impact op je bedrijf. Deze werknemer loopt er misschien de kantjes van af, heeft een heel hoog ziekteverzuim of verziekt de sfeer op kantoor. Er kunnen meerdere redenen zijn waardoor je uiteindelijk tot een verschil van inzicht komt. Feit is wel dat het belangrijk is dat deze werknemer gaat vertrekken, voor het jou nog meer tijd, geld en energie kost. Tijd dus om actie te ondernemen! Bij een ontslag met verschil van inzicht is het enorm belangrijk om dit vooraf goed aan te pakken. Je wil namelijk niet dat je werknemer meteen na het eerste gesprek in (langdurig) verzuim schiet. Wij weten precies hoe we dit soort risico’s kunnen minimaliseren. Schakel daarom altijd hulp bij ontslag van een werknemer in!

Hulp bij ontslag zonder dossier

Zelfs wanneer je geen dossier hebt opgebouwd rondom het (dis)functioneren van je werknemer is het mogelijk om deze te ontslaan. Wist je dat 90% van onze klanten geen dossier hebben opgebouwd en toch hun werknemer op een nette manier hebben kunnen ontslaan? 

Hulp bij een 2 jaar ziekte ontslag

Een 2 jaar ziekte ontslag is één van de belangrijkste vormen van ontslag. Bij dit ontslag wil je namelijk, nog meer dan in andere situaties, alles zo goed mogelijk hebben geregeld voor je werknemer. Deze moet de WIA keuring ingaan en heeft genoeg (financiële) zorgen aan zijn/haar hoofd. Juist daarom is het bij een 2 jaar ziekte ontslag van cruciaal belang dat alle documenten juist zijn opgesteld, ook als je werknemer met een gedeeltelijk ontslag gaat (lees hier meer informatie over een gedeeltelijk ontslag na 2 jaar ziekte). 

Gun je werknemer de rust en ruimte die hij/zij nodig heeft. Laat de VSO opstellen door ontslagexperts en bied aan om de juridische kosten van je werknemer te betalen. Zo ben je zo transparant mogelijk en laat je zien dat je écht een goede werkgever bent en het beste wilt voor je werknemer.

Bied je werknemer hulp bij de WIA keuring

Als werkgever heb jij ook geen kaas gegeten van de WIA keuring. Je weet niet wat je werknemer kan verwachten, maar toch blijft hij/zij vragen aan jou stellen. Logisch, want je werknemer zit ook flink te stressen voor de aankomende WIA keuring. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor: de WIA Hulp. In de online cursusomgeving leert je werknemer alles wat deze moet weten voor de WIA keuring. Daarnaast ontvangt hij/zij op alle belangrijke data Actie Alert Mails met de acties die hij/zij moet gaan ondernemen qua documenten aanleveren bij het UVW etc. De WIA Hulp biedt de rust, ruimte en duidelijkheid waar jullie beiden zo veel behoefte aan hebben. 

Waarom is hulp bij ontslag van een werknemer zo belangrijk?

Het is heel belangrijk dat je wakker geschud wordt als werkgever. Ontslag is zo’n ontzettend specifiek vak en hier moet je de juiste juridische partij voor inschakelen. Onze ontslagexperts zijn allemaal oud-HR medewerkers en weten dus precies wat er speelt. Daarnaast weten wij ook heel goed wat jouw werknemer belangrijk vindt en hoe we het gesprek met hem/haar aan moeten gaan. We gaan juist niet in moeilijke juridische taal praten omdat dit voor zowel jou als werkgever als je werknemer niet te volgen is. We leggen het daarom op een rustige, duidelijke manier uit zodat iedereen het begrijpt.

Dit is één van de redenen waarom werkgevers het zo fijn vinden om met ons te werken. Wij halen de emotie uit de onderhandelingen en bieden de hulp bij ontslag van een werknemer die je nodig hebt. Heb je nog vragen of wil je contact opnemen om hulp bij ontslag te krijgen? Bel ons dan gratis en vrijblijvend op 085 0645946 of stuur een mail naar team@ontslaghulpvoorwerkgevers.nl

Linda & Willianne van Ontslaghulp voor werkgevers

Willianne & Linda

Een ontslag kan snel rond zijn met de juiste aanpak! Onze ervaring is dat hoe beter het ontslag aan de voorkant wordt aangepakt hoe sneller een ontslag voor beide partijen (vaak ook goedkoper) rond komt. En hier willen we je graag bij gaan helpen. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Het ontslag van een werknemer op de juiste manier afhandelen?

Zo kan je van je werknemer af zonder dossier | E-book Ontslaghulp voor Werkgevers

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.