De ontslagexperts

die ontslag ‘leuk’ vinden!

We deden geen oog dicht!

We weten beiden nog goed dat we 13 jaar geleden voor het eerst een werknemer moesten gaan ontslaan. Dit was immers onze taak! We kenden alle theorie omtrent ontslag maar hadden dit beiden nog nooit gedaan. ‘Ga het maar regelen, die moet eruit’. Maar hoe pak je dit nu zo goed mogelijk aan? En hoe zorg je ervoor dat je er met wederzijds goedvinden uit kunt komen? 

Wij lagen er serieus wakker van! We bleven maar malen, bleven het ontslagvoorstel maar aanpassen, voerden het ontslaggesprek wel 100 keer in ons hoofd en sliepen de nacht voor het ontslaggesprek bijna niet. Met zwetende handjes gingen we het gesprek aan. 

“Hoe beter het ontslag aan de voorkant wordt aangepakt hoe sneller en goedkoper het ontslag rond is.”

13+ jaar HR inhouse ervaring & 500+ ontslagzaken

Inmiddels hebben we meer dan 13 jaar aan HR ervaring. Hebben we meer dan 500 ontslagzaken uitonderhandeld zonder tussenkomst van een rechter en maakten we zelf een naar ontslag mee. Hierdoor weten wij precies wat wij moeten doen. We zijn er altijd met een vaststellingsovereenkomst uitgekomen en hier hebben wij veel van geleerd. Namelijk dat als je het uitbesteed aan een externe ontslagexpert en het aan de voorkant goed aanpakt een ontslag sneller en goedkoper rond is.

Maak je je werknemer boos dan wil die het onderste uit de kan

Het is heel simpel: maak je je werknemer onnodig boos dan wil die juist het onderste uit de kan. Leg je een slechte deal op tafel dan zet je de advocaat op scherp en in de strijd modus. Dat wil je echt voorkomen en goed aanpakken. Waarbij we niet zeggen dat je meteen een maximaal bod op tafel moet leggen maar wel een bod waarmee je laat zien dat je ‘netjes’ te werk wilt gaan.

Er zijn twee waarheden!

Wij hebben door de tijd geleerd dat tijdens een ontslag beide partijen echt hun eigen verhaal, waarheid, emoties en boosheid hebben. Deze verhalen komen zelden overeen. Beiden menen het allerbeste gedaan te hebben voor de ander en zijn teleurgesteld in de ander. Het is van belang om oog en respect voor elkaars eigen verhaal en waarheid te hebben. Weg te blijven uit alle emoties en vooral het moddergooien achterwege te laten. Ook al ben je het niet met elkaar eens.

We zagen zoveel mis gaan dat we hier iets aan wilden doen

Door ons eigen nare ontslag weten wij hoe naar een ontslag kan zijn en hoe groot de schade en impact hiervan is op werknemers. Dit willen wij voorkomen omdat het zonde is en niet nodig. Echt het kan anders en ‘makkelijker’. En door onze jaren HR inhouse ervaring weten wij hoe lastig leidinggevende, managers en directeuren een ontslag vinden en dat er vaak helemaal geen verkeerde intenties zijn. Soms is er gewoon een gebrek aan kennis en ervaring. En hier willen wij juist bij helpen en het verschil gaan maken

Diverse werkgevers wilden klant bij ons worden

Daardoor startte wij in 2018 ons andere bedrijf in VSO ontslagbemiddeling voor werknemers Linda’s Resources. We hebben inmiddels diverse werkgevers klanten die klant zijn geworden via dit bedrijf, omdat ze onze manier van werken (toen wij hun werknemer bijstonden) zo prettig vonden. We zijn geen dwingerige pusherige advocaten die met zwaar juridisch geschut binnen vallen. Ze ervaren ons als professioneel, fair en laagdrempelig en hielden een goed gevoel over aan het ontslagtraject.

‘Ontslag is een vak apart waar je echt gevoel en ervaring voor moet hebben.’ 

We konden niet anders dan dit bedrijf te MOETEN lanceren!

Doordat we met het andere bedrijf zien hoeveel er aan de voorkant mis gaat en we inmiddels diverse werkgevers klanten regelmatig bijstaan tijdens hun ontslag trajecten is het nu tijd om dit nieuwe bedrijf te lanceren. We voelen in iedere vezel en cel in ons lijf dat we het aan de voorkant beter moeten gaan aanpakken en werkgevers hiermee moeten gaan helpen om zo de schade en impact te beperken. Want het kan echt anders!

REVIEWS

"We hadden nog niet veel dossier over deze werknemer en maakten ons zorgen hoe we hem moesten gaan ontslaan. We hebben met ontslagzaken zelf niet dagelijks te maken. Als je het dan zelf doet en iets verkeerd doet dan heb jij of je werknemer een groter probleem en dit wilden we voorkomen. Ik vond het fijn dat er snel gereageerd werd. We hoefden maar te bellen en het was alweer geregeld. We werden echt ontzorgd en Willianne heeft na het ontslaggesprek alles helemaal overgenomen. Ik kon daardoor mijn gewone eigen werk doen omdat we het druk genoeg hadden. Het was snel en netjes geregeld en het resultaat per saldo was heel goed. Als je op een nette, snelle manier goed afscheid wil nemen van een personeelslid en alles goed geregeld wilt hebben dan raad ik je aan deze dames te contacten.''

Jeroen

COO, QUARK

"Als het aankomt op ingrijpende zaken zoals ontslag weet ik gelukkig bij wie ik terecht kan. Willianne en Linda zijn voor ons twee betrouwbare businesspartners die deze vraagstukken telkens weer in goede banen weten te leiden. Dames met pit die goed aanvoelen wat nodig is voor praktisch elke situatie."

Olav

European Sales Director

"Ik had slapeloze nachten en ernstige gezondheidsklachten in verband met een van mijn werknemers en de stress die ik hiervan ervaarde. Ik voelde veel oneerlijkheid met hoe mijn werknemer met mij en de situaties om ging. Ik was ten einde raad tot ik via via bij Ontslaghulp Voor Werkgevers terecht kwam. Willianne wees mij op mijn rechten en plichten en deelde inzichten met mij waar ik niet van op de hoogte was. Mijn werknemer was (regelmatig) ziek en ik dacht dat er geen oplossing mogelijk was. Toch zag Willianne mogelijkheden voor een ontslag. Willianne nam alle zorg van me over. Ze legde de te nemen stappen voor en voerde die na mijn toestemming ook door. Ik werd rustiger, zag de mogelijkheden die ik eerst niet voor mogelijk zag. Mijn werknemer heeft nu binnen 3 weken een VSO ondertekend die juridisch klopt en wettelijk goed in elkaar zit. Ik kan weer verder met mijn werkzaamheden en praktijk. De rust is terug, ik kan weer slapen. Achter een vervelende periode kan ik nu een dikke streep zetten. Een periode die veel te lang duurde en waarbij ik Ontslaghulp Voor Werkgevers veel eerder had moeten inzetten."

Marianne

Directrice

"We kenden Linda doordat zij in een ontslagzaak een van onze werknemers bijstond. De manier waarop zij dit deed voelde erg goed en professioneel. Het contact met haar is laagdrempelig en prettig. Op zakelijke en respectvolle wijze besprak zij de verschillende mogelijkheden en gaf duidelijk aan wat wel en niet kon. Vaak zie je dat advocaten dwingerig of pusherig zijn, dit was zij niet. Mede door haar inzet is deze ontslagprocedure soepel verlopen met ook vanuit de werkgeverskant een positief gevoel. Juist door deze manier van handelen hebben wij haar ingeschakeld toen wij zelf met VSO zaken te maken kregen. Nu om namens ons als werkgever op te treden. Ze nam alle communicatie over richting werknemer en die juridische tegenpartij, zodat de emotie van de werkgever weg bleef. Deze manier van aanpakken door Linda maakte dat het hele proces soepel verliep en binnen korte termijn was opgelost. Indien wij weer met een arbeidsdispuut te maken krijgen zullen wij zeker weer gebruik maken van haar diensten.''

Gerwin de Bruijn

Financial controller, Rijsterborgh Vastgoed B.V.

"Ik zag je al een jaar geleden op LinkedIn. Ik heb je al die tijd gevolgd en je raakt de juiste snaar met jullie visie. Toen we het gevoel kregen om afscheid te nemen van onze werknemer, ben ik frequenter gaan lezen op je LinkedIn. Ik ben super blij met het resultaat. Dit had ik zelf niet kunnen bewerkstelligen. De deal was snel rond en Willianne heeft mij van alle stappen op de hoogte gehouden. Ze haalde mij uit mijn emotie en zorgde voor heldere inzichten. Ze heeft gezorgd voor een goede ontslag deal, waarbij wij als organisatie weer verder kunnen en ons weer kunnen focussen op de toekomst van ons bedrijf."
Joost

Operationeel Directeur Fotografiebranche

"Ik liep al een tijd met deze werknemer vast. Ik wist dat ik afscheid wilde nemen en wist alleen niet hoe. Ik wilde het netjes doen en heb toen letterlijk ''ontslaghulp voor werkgevers'' gegoogled. Toen ik alles las over de aanpak heb ik contact gezocht. Willianne heeft verstand van zaken, was direct en eerlijk. Daardoor besloot ik direct om met Willianne aan de slag te gaan. Ze is positief. Nu het ontslag rond is, ben ik opgelucht en blij. Het geeft rust in de organisatie en alles is gegaan zoals Willianne heeft geschetst en ik had verwacht. Ik raad haar zeker aan bij andere werkgevers!"

Ron

Directeur van een adviesbureau

"We zijn in contact gekomen met Linda door haar arbeidsrecht training die zij in 2020 gaf. Sindsdien als wij ergens tegen aanlopen schakelen wij haar in. Ze heeft ons al diverse malen geholpen met een VSO traject. Dit is altijd professioneel en snel afgehandeld. Doordat zij alles uit handen nam en het contact met de tegenpartij onderhield kon ik mij gewoon focussen op het runnen van mijn bedrijf. Ze overlegde tussendoor altijd netjes de volgende stap en vanalles kregen wij een bcc mail. Zo bleef ik toch goed op de hoogte. Ik raad Linda van harte aan.''

Selma Ozkan

Directrice , KDV Kindernet

Ontslag is geen leuke taak. Wij nemen alles over en ontzorgen je compleet!

Wat feitjes over ons:

E

Wij vinden ontslag regelen oprecht leuk en zijn er steengoed in.

E

We zijn beter in ons vak dan menig advocaat en jurist doordat wij kennis, ervaring en feeling hebben voor wat er nodig is. Noem het een zesde zintuig hiervoor.  

E

We zijn laagdrempelig en prettig in de omgang.

E

We zijn altijd eerlijk en direct maar dan wel op een respectvolle manier.

E

Beiden volgden wij de 4 jarige HRM deeltijd opleiding naast onze fulltime HR banen. Hiervan kennen wij elkaar ook.

E

We hebben diverse arbeidsrecht opleidingen, cursussen en minor mediation gevolgd.

E

We volgen jaarlijks opfris cursussen bij steengoede advocaten.

E

We hebben meer dan 500+ ontslagzaken bemiddeld vanuit beide partijen.

E

Meer dan 13 jaar inhouse HR ervaring bij diverse grote maar ook kleine bedrijven (Advisor ICT solutions, Keune Haircosmetics, Vesting Finance).

zaken succesvol bemiddeld

Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op!

Een ontslag kan snel rond zijn met de juiste aanpak! Onze ervaring is dat hoe beter het ontslag aan de voorkant wordt aangepakt hoe sneller een ontslag voor beide partijen (vaak ook goedkoper) rond komt.

En hier willen we je graag bij gaan helpen. Een snel kloppend eerlijk ontslag voor beide partijen!

Ontslaghulp voor werkgevers die het goednetjes en snel willen aanpakken.

Wil je meer leren over ontslag en als eerste op de hoogte zijn van wetswijzigingen of nieuwe ontslagtips?

Wil je meer leren over ontslag en als eerste op de hoogte zijn van wetswijzigingen of nieuwe ontslagtips?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Je hebt je succesvol aangemeld! Niet ontvangen? Controleer je SPAM folder!