De ontslagexperts: Willianne & Linda

die ontslag ‘leuk’ vinden!

Wij helpen jou, ook zonder dossier, snel en netjes van je werknemer af, zonder escalaties of dure uitkoopregelingen.

14 jaar ervaring in HR/ontslag | Ontslaghulp voor werkgevers

15 jaar
hr/ontslag ervaring

1000+ VSO ontslagzaken succesvol afgerond | Ontslaghulp voor werkgevers

1000+ VSO ontslagzaken succesvol afgerond

Snel en respectvol van je werknemer af | Ontslaghulp voor werkgevers

Snel & respectvol van je werknemer af

“Ze kennen de wet, maar hebben ook oog voor de belangen van én werkgever én werknemer waardoor er een soepelere en snellere afhandeling mogelijk is. De dames zijn goed bereikbaar, schakelen snel en zorgen ook voor de juiste juridische vastlegging van de gemaakte afspraken in een VSO.”
– Eric, directeur

“Hoe beter het ontslag aan de voorkant wordt aangepakt hoe sneller en goedkoper het ontslag rond is.”

Regelmatig zien wij werkgevers die echt onhandige acties uitvoeren zonder slechte intenties waardoor ernstige conflicten en escalaties ontstaan. Hierdoor ben je onnodig veel duurder uit. Wij geloven namelijk dat wanneer er respect is voor beide partijen met elk een eigen waarheid, het ontslag veel sneller en goedkoper rond is.

Wij zijn Willianne Winkel en Linda Zwanenburg. Wij zijn samen eigenaar van Ontslaghulp Voor Werkgevers, waar wij dagelijks onze hart en ziel instoppen om werkgevers te helpen een ontslag zo goed mogelijk rond te krijgen. Wij zijn hiermee begonnen omdat wij helaas in de praktijk zien dat er ontzettend veel fout gaat met ontslag.

$

Allereerst hebben wij lang geleden beiden een naar ontslag meegemaakt. De aanpak en de deal die op tafel werd gelegd… het verdiende allemaal geen schoonheidsprijs en toen al dachten wij: ‘Dit kan en moet anders.’ Het hoeft niet zo naar en rot te gaan. Ook wij hebben hier beiden een nare nasmaak aan overgehouden, wat gewoon erg zonde is.

$

Ook zien we veel werkgevers die niet empathisch overkomen terwijl ze dit wel zijn. Hierdoor krijgen ze onnodig een naam als slechte werkgever, want een slecht aangepakt ontslag heeft impact op de betreffende werknemer, maar vaak ook op de organisatie, klanten en collega’s. Er wordt namelijk vaak onderling gepraat en het beïnvloedt de sfeer, productiviteit en kwaliteit.

$

Of werkgevers die niet goed weten hoe ze het moeten aanpakken en zomaar iets doen en werknemers ernstige onnodige mentale (levenslange) schade aanrichten.

$

Veel werkgevers durven werknemers niet te ontslaan, omdat ze bang zijn voor ziekmeldingen en horrortrajecten. Hierdoor wordt het probleem niet opgelost met als gevolg dat soms zelfs andere collega’s dreigen op te stappen en het ontslag alleen maar moeilijker en moeilijker gaat worden. Vaak voelen werknemers de onrust en/of ontevredenheid van een werkgever waardoor ze juist in verzuim schieten en de boel op slot kan gaan.

$

Goede werkgevers met de juiste intenties kunnen als slechte werkgevers gezien gaan worden omdat het ontslag uit de hand is gelopen.

EEN SLECHT AANGEPAKT ONTSLAG KOST VEEL MEER GELD!

Het is heel simpel: maak je je werknemer onnodig boos, dan wil die juist het onderste uit de kan halen. Leg je een slechte deal op tafel dan zet je de advocaat op scherp en in de strijdmodus. Dat wil je echt voorkomen. Waarbij we niet zeggen dat je meteen een maximaal bod op tafel moet leggen maar wel een bod waarmee je laat zien dat je ‘netjes’ te werk wilt gaan en wat de tegenpartij aanzet om het serieus te nemen.

Er zijn twee waarheden!

Wij hebben door de tijd geleerd dat tijdens een ontslag beide partijen echt hun eigen verhaal, waarheid, emoties en boosheid hebben. Deze verhalen komen zelden overeen. Beide menen het allerbeste gedaan te hebben voor de ander en zijn teleurgesteld in de ander. Het is van belang dat iemand oog en respect voor beide verhalen heeft. Blijf weg uit alle emoties en laat vooral het moddergooien achterwege. Ook al ben je het niet met elkaar eens.

15+ JAAR HR INHOUSE ERVARING & 1000+ ONTSLAGZAKEN

Inmiddels hebben we meer dan 15+ jaar aan HR- en ontslagervaring. Daarnaast hebben we meer dan 1000+ ontslagzaken succesvol afgerond zonder tussenkomst van een rechter en in 90% van de gevallen zonder dossier en/of met een werknemer in verzuim.

Onze conclusie na alle succesvolle ontslagonderhandelingen is het volgende:

E

Ontslag is een vak apart dat je er niet zomaar even bij doet. Een directeur, HRM’er, manager of leidinggevende is geen Ontslagexpert. Terwijl het succes van een ontslag rondkrijgen alles te maken heeft met aanvoelen, ervaring, kennis en continu de strategie aanpassen aan de nieuwe situatie.

E

Er zijn vaak goede intenties bij werkgevers maar door een gebrek aan kennis, expertise en ervaring wordt het ontslag niet goed aangepakt waardoor het ontslag niet lukt en/of uit de hand loopt met ziekmeldingen, emotionele schade en juist horrortrajecten van dien.

E

Een objectieve externe partij met verstand van zaken kan een ontslag in goede banen leiden. Deze zit er zonder emoties in waardoor zelfs ontslagen tijdens verzuim en/of zonder dossier snel en soepel afgehandeld kunnen worden. Hierdoor zijn verbetertrajecten en mediation trajecten, en de bijbehorende extra kosten, onnodig.

‘Ontslag is een vak apart waar je echt gevoel en ervaring voor moet hebben.’

We voelen in iedere vezel en cel in ons lijf dat we het aan de voorkant beter moeten gaan aanpakken en werkgevers hiermee moeten gaan helpen om zo de schade en impact te beperken op beide partijen. Want het kan echt anders!

REVIEWS

"Als het aankomt op ingrijpende zaken zoals ontslag weet ik gelukkig bij wie ik terecht kan. Willianne en Linda zijn voor ons twee betrouwbare businesspartners die deze vraagstukken telkens weer in goede banen weten te leiden. Dames met pit die goed aanvoelen wat nodig is voor praktisch elke situatie."
Olav

European Sales Director

"Ik twijfelde of ik een externe partij moest inschakelen. Op advies van een vriend die al een traject met Willianne had gedaan heb ik haar gebeld. Willianne was eerlijk en oprecht over haar advies en liet mij inzien dat ik dit beter uit handen kon geven en dat dit niet betekende dat ik geen skills hiervoor had. Ze was eerlijk. Ze kan snel schakelen en geeft haar advies op een informele manier. Ik heb veel van haar geleerd en dat vond ik een extra pluspunt! Ik ben zeer tevreden met het resultaat en het was ook binnen twee weken geregeld! "

Anoniem

Directeur in de adviesbranche

‘Ontslag is geen leuke taak. Wij nemen alles over en ontzorgen je compleet!’

Wat feitjes over ons:

E

Wij vinden ontslag regelen oprecht leuk en zijn er steengoed in.

E

We zijn beter in ons vak dan menig advocaat en jurist doordat wij kennis, ervaring en feeling hebben voor wat er nodig is. Noem het een zesde zintuig hiervoor.  

E

We zijn laagdrempelig en prettig in de omgang.

E

We zijn altijd eerlijk en direct maar dan wel op een respectvolle manier.

E

Beiden volgden wij de 4 jarige HRM deeltijd opleiding naast onze fulltime HR banen. Hiervan kennen wij elkaar ook.

E

We hebben diverse arbeidsrecht opleidingen, cursussen en minor mediation gevolgd.

E

We volgen jaarlijks opfris cursussen bij steengoede advocaten.

E

We hebben meer dan 1000+ ontslagzaken bemiddeld vanuit beide partijen.

E

Meer dan 15+ jaar inhouse HR ervaring bij diverse grote maar ook kleine bedrijven (Advisor ICT solutions, Keune Haircosmetics, Vesting Finance).

zaken succesvol bemiddeld

Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op!

Een ontslag kan snel rond zijn met de juiste aanpak! Onze ervaring is dat hoe beter het ontslag aan de voorkant wordt aangepakt hoe sneller een ontslag voor beide partijen (vaak ook goedkoper) rond komt.

En hier willen we je graag bij gaan helpen. Een snel, kloppend, eerlijk ontslag voor beide partijen!

Ontslaghulp voor werkgevers die het goednetjes en snel willen aanpakken.

Wil je meer leren over ontslag en als eerste op de hoogte zijn van wetswijzigingen of nieuwe ontslagtips?

Wil je meer leren over ontslag en als eerste op de hoogte zijn van wetswijzigingen of nieuwe ontslagtips?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Je hebt je succesvol aangemeld! Niet ontvangen? Controleer je SPAM folder!

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.