Ontslag bedrijfseconomische redenen

Je moet gedwongen mensen gaan ontslaan en vindt dit helemaal niet leuk!

Je moet iemand gaan ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen. Bijvoorbeeld omdat het bedrijf moet reorganiseren, sluiting, de bedrijfsvoering verandert of je verhuist. Het gaat financieel niet goed met het bedrijf en/of het bedrijf moet een andere kant op juist voor de toekomstbestendigheid van de organisatie. 

Je hebt een hoop stress met alles wat er moet gebeuren naast het ontslag, want er komen nog veel meer werkzaamheden en taken kijken bij deze noodzakelijke situatie. 

Er ligt mogelijk wel of niet een sociaal plan en er moeten nu mensen ontslagen gaan worden binnen het bedrijf. Er moeten mogelijk meerdere vaststellingsovereenkomsten gemaakt gaan worden zodat de ontslagronde kan gaan starten.

 

Je wilt ontslaghulp omdat je helemaal niet weet hoe je dit allemaal moet gaan aanpakken of je weet wel hoe je dit moet aanpakken maar jullie komen handen tekort om alle vaststellingsovereenkomsten en onderhandelingen uit te voeren. 

Kortom je hebt zo spoedig mogelijk hulp nodig, zodat het ontslag goed gebeurt en snel geregeld is.  

Je wilt dat het goed geregeld wordt voor je werknemer!

E

Je wilt het goed aanpakken, zodat er snel een einddatum bekend is en een ontslag rond is.

E

Je wilt een kloppend ontslag voor beide partijen zodat de werknemer wel een WW-uitkering kan aanvragen en de werknemer(s) netjes en correct uit dienst gaan.

E

Je wilt voorkomen dat je ontslagvergunningen moet aanvragen.  

E

Je wilt voorkomen dat mensen zich ziek gaan melden waardoor je de ontslagvergunning niet meer kan aanvragen wegens het ontslagverbod op een zieke werknemer.

E

Je wilt dat dit door een specialist wordt aangepakt zodat het ontslag snel en juridisch kloppend rond is.

E

Je wilt het uit handen geven zodat jij je tijd en energie in belangrijkere zaken van het bedrijf kunt stoppen.

E

Je wilt weer rust zonder slapeloze nachten.

E

Je wilt escalatie voorkomen, zodat je kosten bespaart.

Hoe zou het zijn als:

Wij alles uit handen nemen zodat jij rust hebt en zeker weet dat dit allemaal spoedig, juridisch correct en goed gebeurt.

Wij je vertellen en uitleggen hoe je het ‘slecht nieuwsgesprek’ het beste kunt aanpakken met begrip en aandacht voor elkaar. Hoe beter je dit aanvliegt hoe sneller een ontslag uiteindelijk rond komt omdat de impact, emoties en schade op je werknemer beperkt blijven.

Wij je vertellen wat een eerlijk ontslagvoorstel is in deze specifieke situatie.

Wij zorgen dat het sociaal plan echt goed is uitgewerkt in de specifieke vaststellingsovereenkomst van de werknemer zodat de advocaat en werknemer zelf niet meteen tegen het plafond schieten. Hoe eerlijker het eerste voorstel is en/of klopt hoe minder men met de hakken in het zand gaat en de strijdbijl erbij pakt. Hierdoor zal het ontslag en de onderhandeling sneller en soepeler verlopen.

Wij de vaststellingsovereenkomst helemaal voor je opstellen rekening houdend met alle CAO, bedrijfsvoorwaarden of sociaal plan zodat deze juridisch helemaal klopt.

Je werknemer deze VSO met een gerust hart kan tekenen en een uitkering bij het UWV kan aanvragen.

Wij de moeilijke gesprekken met de advocaat van de werknemer overnemen zodat jij je in alle rust met belangrijkere zaken kunt bezig houden. Je hebt namelijk al genoeg te doen binnen het bedrijf.

Je een juridisch kloppende getekende VSO krijgt waarin alle risico’s voor jou als werkgever dichtgetimmerd zijn zodat je niet meer voor verrassingen en extra kosten komt te staan. 

HOE GAAT DIT DAN IN ZIJN WERK?

STAP 1: Gratis Matchcall

We hebben vrijblijvend telefonisch contact met elkaar om te kijken of er een klik is en wat wij voor je kunnen betekenen. We bespreken kort de situatie en of onze dienst bij je past. Als je tijdens dit gesprek besluit klant te worden dan plannen we meteen een intakegesprek.

STAP 2. Inventariseren & stukken opstellen

Je wordt klant en stuurt alle benodigde stukken toe. Wij gaan met alle toegestuurde stukken en telefonische informatie aan de slag en komen met een concept ontslagvoorstel/VSO en begeleidende brief. Hoe beter en eerlijker deze stukken zijn opgesteld met de juiste tone of voice hoe succesvoller en sneller de onderhandeling zal gaan verlopen.

STAP 3. Bespreken stukken + tips aanpak ontslaggesprek

We bespreken telefonisch de opgestelde stukken. Deze passen we daarna aan op de wens van werkgever zodat er definitieve documenten zijn waar we mee gaan starten. We bespreken en adviseren nu ook meteen de aanpak voor het ontslaggesprek. Hoe beter je dit aanpakt hoe soepeler en sneller het ontslag rond is.

STAP 4. Het ontslaggesprek met werknemer

Er zijn verschillende mogelijkheden om het gesprek met de werknemer te voeren. We overleggen samen wat de beste aanpak is. In sommige gevallen kun je als werkgever het gesprek het beste alleen voeren. Echter er zijn ook situatie waarin het fijn is als wij je bijstaan in het gesprek. Samen stemmen we dit af.

STAP 5. Communicatie overname

Wij nemen na het ontslaggesprek het contact en de onderhandeling met de werknemer en/of de juridische partij van jouw werknemer over. Je krijgt overal een BCC van en natuurlijk overleggen wij tussentijds alles met je.

STAP 6. Final deal en controle

Als de onderhandeling erop zit maken wij de stukken definitief in orde en kunnen partijen gaan tekenen. Het zit er nu op en je kunt weer opgelucht ademhalen. Je mag blij en trots zijn op deze goede afronding met aandacht.

WIE KUNNEN WIJ WEL EN NIET HELPEN? 

R

Werkgevers die op integere wijze met hun werknemers omgaan. Zij missen alleen de tijd of kennis om zelf dit traject op te pakken.

R

Werkgevers die de impact en schade van een ontslag op de werknemer onderkennen en willen beperken.

R

Werkgevers die een snelle eerlijke oplossing willen voor beide partijen. 

R

Werkgever die een eerlijke deal willen voor deze specifieke situatie.

R

Werkgever die een juridisch kloppend ontslag willen voor beide partijen.

R

Werkgever die inzien dat het specialistisch werk is.

Q

Werkgevers die respectloos met de werknemer om gaan, rancuneus zijn en hun werknemer niet bieden waar zij minimaal recht op hebben. Hier bereik je helemaal niets mee en het helpt je niet bij het resultaat, namelijk een spoedige uitdiensttreding.

Q

Werkgevers die niets willen betalen en hun werknemer zonder iets op straat willen zetten. Dit kan namelijk alleen in bepaalde situaties waarbij je een gedegen dossier tegen iemand hebt, er echt geen geld is of wanneer de werknemer zelf om ontslag vraagt.

‘De juiste tone of voice is van essentieel belang!’

Waar je je van bewust moet zijn is dat hoe beter je alles vanaf het begin aanpakt hoe sneller het ontslag rond zal zijn. Pak je het ontslaggesprek verkeerd en of respectloos aan (ook al is dit niet zo bedoeld) dan maak je je werknemer onnodig extra boos

Deze emotie maakt dat een werknemer met zijn hakken in het zand gaat. Wanneer iemand boos is, wil diegene het onderste uit de kan of je een hak zetten. Dit werkt dus averechts en helpt je niet naar je doel. Het vertraagt onnodig het proces.

Kom je met een slecht ontslagvoorstel die geen recht doet aan de situatie of niet in overeenstemming is met het sociaal plan ook dan beledig je een werknemer. Een advocaat zal zeggen dat het een ‘slechte’ deal is en de werknemer voelt zich belazerd. Deze wordt wederom weer boos. Je zet hiermee ook de advocaat van je werknemer op scherp want deze gaat in de strijd modus om de werknemer te beschermen.

Goede juridische hulp verdient zichzelf terug!

Doe het niet zelf als je er geen ervaring mee hebt en laat ons je helpen. Zodat de ontslagprocedure snel achter de rug is en de relatie en de situatie niet verslechterd. Voorkom onnodige extra kosten door het meteen goed aan te pakken! Zorg voor goed werkgeverschap want de manier van een ontslag heeft altijd impact op de rest van je organisatie. Wees je hiervan bewust!

REVIEWS

"Als het aankomt op ingrijpende zaken zoals ontslag weet ik gelukkig bij wie ik terecht kan. Willianne en Linda zijn voor ons twee betrouwbare businesspartners die deze vraagstukken telkens weer in goede banen weten te leiden. Dames met pit die goed aanvoelen wat nodig is voor praktisch elke situatie."
Olav

European Sales Director

"Ik twijfelde of ik een externe partij moest inschakelen. Op advies van een vriend die al een traject met Willianne had gedaan heb ik haar gebeld. Willianne was eerlijk en oprecht over haar advies en liet mij inzien dat ik dit beter uit handen kon geven en dat dit niet betekende dat ik geen skills hiervoor had. Ze was eerlijk. Ze kan snel schakelen en geeft haar advies op een informele manier. Ik heb veel van haar geleerd en dat vond ik een extra pluspunt! Ik ben zeer tevreden met het resultaat en het was ook binnen twee weken geregeld! "

Anoniem

Directeur in de adviesbranche

De ontslagexpert voor werkgevers!

We hebben meer dan 14 jaar ervaring met ontslag! Zowel inhouse als HR professionals als extern als ontslagexperts. Door deze ervaring kunnen wij echt het verschil maken ten opzichte van zware juridische advocaten die voor heel veel randzaken geen oog hebben.

Wij weten als geen ander hoe lastig werkgevers (HR, leidinggevenden, managers en directeuren) ontslag vinden. En wij weten dat er twee partijen zijn met hun eigen gevoelens, emoties en waarheden in een tweejarig ziektetraject. Dit moet je begrijpen om succesvol te handelen tussen deze twee partijen. 

Wij weten dat hoe beter je het ontslag aan de voorkant aanpakt en inzet dat dit sneller tot resultaat leidt en vaak goedkoper is. We hebben veel werkgevers maar ook hun juridische partijen gezien die het compleet verkeerd aanpakten waardoor het ontslag alleen maar onnodig langer duurde en veel duurder uitpakte.

Door onze ervaring kunnen we inmiddels stellen dat wanneer beide partijen een externe ontslagexpert inschakelen, deze ontslagen veel sneller rond zijn omdat alle emoties eruit worden gehaald en beide partijen realistisch weten wat fair is in die situatie. 

We hebben zelf de schade en impact van ontslag persoonlijk ondervonden doordat we zelf een naar en respectloos ontslag hebben meegemaakt. Dit zet de boel onnodig op scherp waarbij men het onderste uit de kan gaat willen. Wij weten hoe je het wél moet aanpakken. 

Door ons andere bedrijf Linda’s Resources (ontslaghulp voor werknemers) zien wij de grote blijvende schade en impact van ontslag op werknemers. Dit is zonde en vaak niet nodig.

Wij willen juist aan de voorkant bij de werkgever het verschil gaan maken en de werkgevers helpen. Dit doen we door het aan de voorkant meteen goed aan te pakken. Hierdoor al er een sneller en goedkoper ontslag rondkomen, zonder blijvende schade op je werknemer. 

De ontslagexpert voor werkgevers!

We hebben meer dan 14 jaar ervaring met ontslag! Zowel inhouse als HR professionals als extern als ontslagexperts. Door deze ervaring kunnen wij echt het verschil maken ten opzichte van zware juridische advocaten die voor heel veel randzaken geen oog hebben.

Wij weten als geen ander hoe lastig werkgevers (HR, leidinggevenden, managers en directeuren) ontslag vinden. En wij weten dat er twee partijen zijn met hun eigen gevoelens, emoties en waarheden in een tweejarig ziektetraject. Dit moet je begrijpen om succesvol te handelen tussen deze twee partijen. 

Wij weten dat hoe beter je het ontslag aan de voorkant aanpakt en inzet dat dit sneller tot resultaat leidt en vaak goedkoper is. We hebben veel werkgevers maar ook hun juridische partijen gezien die het compleet verkeerd aanpakten waardoor het ontslag alleen maar onnodig langer duurde en veel duurder uitpakte.

Door onze ervaring kunnen we inmiddels stellen dat wanneer beide partijen een externe ontslagexpert inschakelen, deze ontslagen veel sneller rond zijn omdat alle emoties eruit worden gehaald en beide partijen realistisch weten wat fair is in die situatie. 

We hebben zelf de schade en impact van ontslag persoonlijk ondervonden doordat we zelf een naar en respectloos ontslag hebben meegemaakt. Dit zet de boel onnodig op scherp waarbij men het onderste uit de kan gaat willen. Wij weten hoe je het wél moet aanpakken. 

Door ons andere bedrijf Linda’s Resources (ontslaghulp voor werknemers) zien wij de grote blijvende schade en impact van ontslag op werknemers. Dit is zonde en vaak niet nodig.

Wij willen juist aan de voorkant bij de werkgever het verschil gaan maken en de werkgevers helpen. Dit doen we door het aan de voorkant meteen goed aan te pakken. Hierdoor al er een sneller en goedkoper ontslag rondkomen, zonder blijvende schade op je werknemer. 

zaken succesvol bemiddeld

Veelgestelde vragen

dummy

Wij zijn juist geen zware advocaten met een hoop vakjargon die er vaak met een veel te zwaar gestrekt juridisch been in gaan. Een advocaat is namelijk helemaal niet nodig en zet vaak de boel onnodig op scherp en het komt heel zwaar en heftig over. Iets wat je helemaal niet wilt als je er juist onderling in goed overleg uit wilt komen. Wij boeken vaak sneller betere resultaten door juist onze achtergrond en persoonlijkheden. Op juridisch vlak weten wij net zoveel als de advocaten. Wij hebben tevens ons eigen netwerk met hele goede arbeidsrecht specialisten dus in uitzonderlijke situaties kunnen wij altijd opschakelen.  

Heb ik een advocaat nodig?

Wij zijn juist geen zware advocaten met een hoop vakjargon die er vaak met een veel te zwaar gestrekt juridisch been in gaan. Een advocaat is namelijk helemaal niet nodig en zet vaak de boel onnodig op scherp en het komt heel zwaar en heftig over. Iets wat je helemaal niet wilt als je er juist onderling in goed overleg uit wilt komen. Wij boeken vaak sneller betere resultaten door juist onze achtergrond en persoonlijkheden. Op juridisch vlak weten wij net zoveel als de advocaten. Wij hebben tevens ons eigen netwerk met hele goede arbeidsrecht specialisten dus in uitzonderlijke situaties kunnen wij altijd hulp inschakelen.

Is het mogelijk dat je naar ons bedrijf komt?

Ja dit is bespreekbaar en optioneel.

Kun je het slecht nieuwsgesprek ook voor ons doen?

Dit is bespreekbaar maar afhankelijk van de situatie is dit soms juist wel of niet slim om te doen. Ontslag is maatwerk en in iedere situatie kan iets anders nodig zijn. Wij kunnen adviseren hoe een dergelijk gesprek te voeren.

Ik wil de onderhandelingen zelf doen?

Dit raden wij sterk af omdat de ervaring en praktijk uitwijst dat wij dit gewoon veel beter kunnen en sneller leidt tot het gewenste resultaat. Wij overleggen en jullie blijven beslissingsbevoegd.

Kunnen jullie ook helpen met alleen het opstellen van de VSO?

Hier kunnen wij zeker bij helpen en hier kunnen we aparte financiële afspraken over maken.

Kunnen jullie helpen met 'massaontslag'?

Hier kunnen wij zeker bij helpen en hier kunnen we aparte financiële afspraken over maken.

Twijfel je nog of wij de juiste partij voor je zijn?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op dan kunnen we bespreken en kijken wat wij voor je kunnen betekenen.
Bel ons via 085 06 45 946 of vul onderstaand contactformulier in. 

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.