LINDA EN WILLIANNE-55
Gepubliceerd op 10 oktober 2023
Juridisch advies voor een vaststellingsovereenkomst

Het is zo belangrijk om juridisch advies in te schakelen voor een vaststellingsovereenkomst. Helaas zien wij dit nog te weinig gebeuren omdat werkgevers denken het wel makkelijk zelf af te kunnen handelen. In deze blog geven we je alle redenen waarom het belangrijk is om juridisch advies voor een vaststellingsovereenkomst in te schakelen.

Waarom moeten werkgevers juridisch advies inschakelen?

Werkgevers denken vaak dat zij een ontslag wel ‘even zelf afhandelen’. Helaas zien wij vaak dat deze werkgevers geen idee hebben wat een normaal ontslagvoorstel is en wat voor beide partijen een goede vaststellingsovereenkomst inhoudt. Hierdoor snijden zij zichzelf in de vingers aangezien hier vervelende situaties uit voorkomen:

1. Medewerker gaat met verzuim

Wanneer een eerste ontslaggesprek en ontslagvoorstel niet goed wordt aangepakt, zien wij vaak dat werknemers zich gaan ziekmelden. Zij zijn zo verrast, verdrietig of onzeker door de situatie dat zij geen andere uitweg zien dan zich ziek te melden en voorlopig niet meer op werk te verschijnen. Dit is een situatie die je te allen tijde wil voorkomen. Zodra iemand in ziekteverzuim zit is het namelijk nog lastiger om iemand te ontslaan. Win van tevoren informatie bij ons in hoe je dit kan voorkomen, wij begeleiden je in het gehele proces.

2. Het voorkomt verdere escalatie

Naast een duur en vervelend mediation traject of een medewerker die met verzuim gaat, kan een ontslag nog verder escaleren. Denk hierbij aan het verspreiden van nare informatie of het roddelen met collega’s. Dit zijn allemaal situaties die je altijd wil voorkomen. Helaas is het wel de realiteit. Op het moment dat een ontslag vanaf het eerste moment niet goed wordt aangepakt, kunnen werknemers onvoorspelbare dingen doen waar jij als werkgever nog lang last van kan hebben.

Zorg dus dat je bij elk ontslag specialistische hulp inschakelt. Na meer dan 700+ ontslagzaken te hebben behandeld durven wij oprecht te zeggen dat een ontslag sneller, goedkoper en veel beter wordt afgehandeld als je juridisch advies inschakelt. Nog niet overtuigd? Bekijk dan eens de casussen die wij hebben behandeld bij onze uitstekende reviews.

3. Mediation traject

Op het moment dat werknemer en werkgever lijnrecht tegenover elkaar staan en geen stap verder komen is een mediation traject vaak het laatste redmiddel. Helaas heeft het zo ver moeten komen omdat er geen objectieve juridische partij tussen zat die zonder emoties kon handelen. Als er wel juridisch advies was ingewonnen had het niet zo ver hoeven komen omdat de emoties en gevoelens dan niet de bovenhand hadden gekregen.

Moet mijn werknemer ook juridisch advies inschakelen?

Ja! Ons advies is altijd dat de werknemer ook juridisch advies moet inschakelen. Op deze manier haal je de emotie uit de gesprekken en kunnen wij ons werk ook veel beter doen. Door met twee juridische partijen om de tafel te zitten is het ontslag veel makkelijker en sneller rond. Wij weten namelijk beide wat een goede ontslagdeal is en kunnen hiervoor in onderhandeling gaan. Daarnaast zal deze andere juridische partij zien dat wij het beste met de werknemer voorhebben: wij adviseren juridisch advies in te schakelen, wij geven hiervoor budget, wij geven vrijstelling van werk en geven de werknemer hiermee rustig de tijd om het te laten bezinken en overdenken. Hierdoor worden werknemer en de juridische tegenpartij ook milder gestemd en verlopen de onderhandelingen een stuk soepeler.

Wat wij in de praktijk vaak zien is dat wanneer iemand een ontslaggesprek heeft gehad of een vaststellingsovereenkomst heeft ontvangen, vrienden en familie deze persoon, goed bedoeld, verkeerd advies geven om zich bijvoorbeeld ziek te melden. Dit is wel het laatste wat een werknemer moet gaan doen. Een goede juridische partij zal de werknemer adviseren om zich vooral niet ziek te melden. Dit is voor alle partijen het beste.

Juridisch advies inschakelen bij een vaststellingsovereenkomst en ontslag? Altijd!

Schakel dus altijd juridisch advies in als je met een ontslag te maken krijgt. Het scheelt je zo veel gedoe, tijd, geld en stress, dat gunnen wij iedereen. Jij kan je focussen op de continuïteit van je business en eigen werkzaamheden terwijl wij het ontslag voor je regelen. 

Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden en wat wij voor je kunnen betekenen. Hoe beter het ontslag aan de voorkant wordt aangepakt, hoe sneller en goedkoper een ontslag rond is.

Linda & Willianne van Ontslaghulp voor werkgevers

Willianne & Linda

Een ontslag kan snel rond zijn met de juiste aanpak! Onze ervaring is dat hoe beter het ontslag aan de voorkant wordt aangepakt hoe sneller een ontslag voor beide partijen (vaak ook goedkoper) rond komt. En hier willen we je graag bij gaan helpen. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Het ontslag van een werknemer op de juiste manier afhandelen?

Zo kan je van je werknemer af zonder dossier | E-book Ontslaghulp voor Werkgevers

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.