Gratis download: Zo kan je van je werknemer af zonder dossier en vaak zelfs tijdens ziekte

Zo voorkom je dat je werknemer het onderste uit de kan wilt en je toch een ontslag voor elkaar krijgt, zelfs zonder dossier

Ontdek hoe je van je werknemer af kan zonder dossier en vaak zelfs tijdens ziekte

Ontdek waarom er voor jou als werkgever vaak meer mogelijk is dan je denkt

Ontdek hoe onze aanpak voor meer dan 1000+ succesvolle VSO’s heeft gezorgd

Ontdek hoe je de impact en schade van een ontslag kunt beperken

Ontdek 5 tips hoe jij als werkgever netjes afscheid neemt van je werknemer

Ontdek waarmee wij jou als werkgever kunnen helpen

Ontdek wat klanten over ons zeggen en hoe wij hen succesvol geholpen hebben

Zo kan je van je werknemer af zonder dossier | E-book Ontslaghulp voor Werkgevers

“Ik twijfelde of ik een externe partij moest inschakelen. Op advies van een vriend die al een traject met Willianne had gedaan heb ik haar gebeld. Willianne was eerlijk en oprecht over haar advies en liet mij inzien dat ik dit beter uit handen kon geven en dat dit niet betekende dat ik geen skills hiervoor had. Ze was eerlijk. Ze kan snel schakelen en geeft haar advies op een informele manier. Ik heb veel van haar geleerd en dat vond ik een extra pluspunt! Ik ben zeer tevreden met het resultaat en het was ook binnen twee weken geregeld!“

Anoniem – Directeur in de Adviesbranche

“We hadden nog niet veel dossier over deze werknemer en maakten ons zorgen hoe we hem moesten gaan ontslaan. We hebben met ontslagzaken zelf niet dagelijks te maken. Als je het dan zelf doet en iets verkeerd doet dan heb jij of je werknemer er een groter probleem en dit wilden we voorkomen. Ik vond het fijn dat er snel gereageerd werd. We hoefden maar te bellen en het was alweer geregeld. We werden echt ontzorgd en Willianne heeft na het ontslaggesprek alles helemaal overgenomen. Ik kon daardoor mijn gewone eigen werk doen omdat we het druk genoeg hadden. Het was snel en netjes geregeld en het resultaat per saldo was heel goed. Als je op een nette, snelle manier goed afscheid wil nemen van een personeelslid en alles goed geregeld wilt hebben dan raad ik je aan deze dames te contacten.”

Jeroen COO

“Ik liep al een tijd met deze werknemer vast. Ik wist dat ik afscheid wilde nemen en wist alleen niet hoe. Ik wilde het netjes doen en heb toen letterlijk ”ontslaghulp voor werkgevers” gegoogled. Toen ik alles las over de aanpak heb ik contact gezocht. Willianne heeft verstand van zaken, was direct en eerlijk. Daardoor besloot ik direct om met Willianne aan de slag te gaan. Ze is positief. Nu het ontslag rond is, ben ik opgelucht en blij. Het geeft rust in de organisatie en alles is gegaan zoals Willianne heeft geschetst en ik had verwacht. Ik raad haar zeker aan bij andere werkgevers!”

Ron, Directeur adviesbureau

‘Ontslag is geen leuke taak. Wij nemen alles over en ontzorgen je compleet!’

Linda & Willianne | De Ontslagexpert

Zo voorkom je als werkgever dat je het ontslag van je werknemer niet rond krijgt  en hierdoor in een langslepend horror traject terechtkomt.

Als werkgever begrijp jij als geen ander de waarde van controle en besluitvaardigheid. Het is een eigenschap die jou ver heeft gebracht en die cruciaal is voor het succes van jouw onderneming. Maar soms brengt het nemen van moeilijke beslissingen ook een zware last met zich mee. Het is geen geheim dat het aankondigen van ontslag zowel voor jou als voor de werknemer een uiterst emotionele en delicate situatie kan zijn. Vooral als je geen ontslagexpert bent en hier niet dagelijks mee te maken hebt. Ontslag is een vak apart en niet iets wat je er zomaar even bij doet. Een goede aanpak en strategie zijn van cruciaal belang om daadwerkelijk tot een ontslag te komen, zeker wanneer er geen dossier is of de werknemer mogelijk zelfs in verzuim zit.

De emoties tijdens een ontslagtraject kunnen intens zijn en de angst voor een moeizaam traject kan door jouw gedachten spoken, wat zich zelfs kan vertalen naar slapeloze nachten thuis. Een verkeerde aanpak in het ontslag kan inderdaad leiden tot spanningen op de werkvloer, verdere escalatie, een werknemer die niet meewerkt, jou het leven zuur wil maken of bewust ziek wordt en het onderste uit de kan wil halen. Ook kan het bedrijf en de afdeling eronder lijden, klanten kunnen er last van hebben en je loopt mogelijk omzet mis.

Laat deze angst jou niet overweldigen. Het inschakelen van professionele ontslagspecialisten kan het verschil maken. Met de juiste begeleiding en expertise kun je de impact van dit proces minimaliseren, voor zowel jou als jouw werknemers. Het vermijden van een horrortraject begint bij de juiste stappen zetten. Het is belangrijk dat er wordt gezorgd voor een soepele overgang, waarbij zowel de belangen van jou als jouw werknemers worden gerespecteerd. Vertrouw op de expertise van ontslagspecialisten en neem de eerste stap naar een zorgvuldig en weloverwogen ontslagproces.

Laat ons jou als werkgever helpen. Wij weten hoe we het ontslag in alle situaties moeten aanvliegen zodat er ook echt een goed en eerlijk ontslag gaat komen op korte termijn! 

Het ontslag van een werknemer op de juiste manier afhandelen?

Zo kan je van je werknemer af zonder dossier | E-book Ontslaghulp voor Werkgevers

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.