Gepubliceerd op 20 mei 2024
Advocaat nodig bij ontslag? Kies voor specialistische ontslaghulp voor werkgevers

Wanneer we het over juridische zaken hebben, wordt er al snel gedacht dat er een advocaat bij moet komen. Advocaten zijn immers de specialisten op juridisch gebied, toch? Wij zien dit – op het gebied van ontslag – anders. Een advocaat bij ontslag biedt – in onze ogen – een andere blik  op ontslag dan doorgewinterde ontslagexperts.

Waarom wij een ontslagexpert aanraden in plaats van een advocaat bij ontslag

In de praktijk zien wij vaak dat een advocaat met zware juridische inslag een dossier benadert. Je werknemer schrikt zich hier kapot van en kan hierdoor snel in ziekteverzuim schieten. Dit wil je natuurlijk altijd voorkomen, omdat het ontslag door ziekteverzuim iets lastiger kan worden (maar wij weten gelukkig precies hoe we hiermee om moeten gaan). 

Wat wij daarnaast ook zien bij een advocaat bij ontslag, is dat deze alleen maar in juridische taal met je spreekt. Hierdoor is het erg moeilijk om nu precies te begrijpen wat de actiepunten zijn en waar een werknemer recht op heeft, simpelweg omdat jullie niet dezelfde taal spreken.

Onze ervaring die wij in 15+ jaar HRM carrière hebben opgedaan zetten wij in naar jullie, de werkgever. Uiteraard zijn er ook veel advocaten waar wij heel plezierig mee samenwerken. 

Wat doen wij dan beter bij Ontslaghulp voor Werkgevers?

Onze klanten geven altijd bij ons aan dat ze het zo fijn vinden dat wij op een rustige en duidelijke manier met hen communiceren. Wij gebruiken juist geen juridische taal (alleen als het echt nodig is), maar leggen alles in jip en janneke taal aan je uit. Zo snap je veel beter wat wij doen, en ook waar het ontslag naar toe gaat.

Daarnaast raden wij het altijd aan dat de werknemer ook een juridische partij in de arm sluit. Zo kunnen deze twee onafhankelijke partijen aan de hand van het ontslagrecht onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst en het ontslag, zonder dat daar de emotie van de werknemer en/of werkgever een rol in speelt. Op deze manier is het ontslag makkelijker, sneller en dus goedkoper rond.

Bij Ontslaghulp voor Werkgevers behandelen wij alleen maar ontslagzaken. Dit is onze fulltime baan, wij doen niets anders. Daarom kunnen wij heel goed inschatten hoe een onderhandeling gaat verlopen, wat de rechten zijn en wat een werknemer graag wilt zien in een vaststellingsovereenkomst. 

We snappen dat je nu denkt: ‘Ja, natuurlijk vinden jullie jezelf het beste’. Daarom nodigen we je uit om hier onze reviews te lezen, waardoor je een beter beeld krijgt van ontslaghulp voor werkgevers.

Zorg dat het ontslag sneller en goedkoper rond is

Investeer in een juridische partij die ervoor kan zorgen dat je ontslag makkelijker, sneller en goedkoper rond is. Wij nemen je alles uit handen en stellen de vaststellingsovereenkomst voor jou op. Wij weten precies wat een werknemer in de vaststellingsovereenkomst wilt zien, en dus zorgen wij dat dit erin komt te staan. Zo is een werknemer sneller geneigd om de VSO te tekenen, en kunnen beide partijen weer verder.Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op om jouw ontslagcasus door te spreken. Wij bieden maatwerk en adviseren je gratis over de te nemen stappen. Of boek hier je gratis ontslagscan adviesgesprek in.

Linda & Willianne van Ontslaghulp voor werkgevers

Willianne & Linda

Een ontslag kan snel rond zijn met de juiste aanpak! Onze ervaring is dat hoe beter het ontslag aan de voorkant wordt aangepakt hoe sneller een ontslag voor beide partijen (vaak ook goedkoper) rond komt. En hier willen we je graag bij gaan helpen. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Het ontslag van een werknemer op de juiste manier afhandelen?

Zo kan je van je werknemer af zonder dossier | E-book Ontslaghulp voor Werkgevers

Vergelijkbare blogs

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.