Gepubliceerd op 3 juni 2024
Compensatie voor de transitievergoeding bij 104 weken ziekte

De transitievergoeding kan soms een flink bedrag zijn om te betalen. Zeker als een werknemer een lange tijd in dienst is geweest. Daarom is het erg fijn dat er een compensatie bestaat vanuit het UWV voor de transitievergoeding. Hieronder leggen we uit wanneer je recht hebt op deze compensatie voor de transitievergoeding.

Compensatie voor de transitievergoeding na 2 jaar ziekte

Wanneer je werknemer na 2 jaar ziekte uit dienst gaat moet je de wettelijke transitievergoeding betalen. Dit is vastgesteld om de werknemer te helpen tijdens de ziekteperiode en later eventueel een loopbaancoach in te kunnen schakelen om hulp te krijgen bij het zoeken naar passend werk.

Let op! Je krijgt alleen de opgebouwde wettelijke transitievergoeding tot 2 jaar ziekte terug van het UWV. Als jij dus je werknemer nog een maand langer in dienst houdt, zal je deze maand aan transitievergoeding zelf moeten betalen. Het is dus verstandig om meteen na de 2 jaar ziekte tot ontslag over te gaan. Dit kan zelfs wanneer de WIA beslissing nog niet binnen is.

Krijg ik de transitievergoeding ook gecompenseerd als ik een 2 jaar ziekte VSO opstel?

Als je een vaststellingsovereenkomst (VSO) opstelt bij een 2 jaar ziekte ontslag, dan dien je hier ook de wettelijke transitievergoeding in op te nemen. Deze krijg je ook gewoon vergoed van het UWV. De compensatie van de transitievergoeding geldt altijd bij een 2 jaar ziekte ontslag, niet alleen bij de ontslagvergunning UWV, maar ook wanneer je een VSO opstelt.

Bestaat er ook compensatie voor de transitievergoeding bij het niet verlengen van een tijdelijk contract?

Nee, helaas niet. Bij het niet verlengen van een tijdelijk contract dien je ook de wettelijke transitievergoeding te betalen, maar hierbij wordt het niet gecompenseerd vanuit het UWV. Echt alleen wanneer er een 2 jaar ziekte ontslag is.

Specialistische hulp bij ontslagzaken

Het is van cruciaal belang voor jouw bedrijf en voor je werknemer dat het ontslag op de juiste juridische manier wordt opgesteld. Als hier fouten in worden gemaakt, kan dit verschrikkelijke financiële gevolgen voor jullie beide hebben. Twijfel je of je de transitievergoeding goed hebt berekend? Of weet je niet goed hoe je het openstaande verlofsaldo, de ORT toeslagen en de overuren berekent? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op om jouw casus te bespreken. Wij helpen je bij alle facetten van ontslag.

Linda & Willianne van Ontslaghulp voor werkgevers

Willianne & Linda

Een ontslag kan snel rond zijn met de juiste aanpak! Onze ervaring is dat hoe beter het ontslag aan de voorkant wordt aangepakt hoe sneller een ontslag voor beide partijen (vaak ook goedkoper) rond komt. En hier willen we je graag bij gaan helpen. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Onze diensten

Socials

Het ontslag van een werknemer op de juiste manier afhandelen?

Zo kan je van je werknemer af zonder dossier | E-book Ontslaghulp voor Werkgevers

Vergelijkbare blogs

Ontslag langdurig zieke werknemer

Ontslag langdurig zieke werknemer

Je werknemer is langdurig ziek, maar nog geen twee jaar ziekte dus je mag deze nog niet ontslaan, toch? Officieel moet een werknemer inderdaad twee...

Lees meer

Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gelukt! Je ontvangt het e-book binnen een aantal minuten in je inbox.